Cupping er kommet for at blive

06 august 2020
Lasse Drescher

Massage og akupunktur er yderst populært og behagligt. Der er dog et nyere fænomen på banen, som du kan høre mere om her. Det er nemlig cupping-teknikken, som er en traditionel kinessisk behandlingsform. Cupping sætter nemlig energien i bevægelse i din krop, og det er super velfungerende ved smerter, ømme og spændte muskler.

Det er kopper som sættes fast på udvalgte steder, hvor der med en pumpe eller en flamme dannes vakuum, før det er den sættes på huden. Det er som sådan en modsat form for behandling en massagen. Eftersom huden trækkes i, og altså ikke trykkes ned i vævet som netop forekommer ved almindelig massage. 

Nogle benytter sig også af slidecupping, hvor man kører kopperne over kroppen, og skaber en dynamisk bevægelse. Det er dog oftest sidecupping som mange oplever den største udfordring med, da den oftest mærkes tydeligere, men som samtidig giver en super skøn følelse efter behandling, hvor du for alvor kan mærke, at der er sket noget i kroppen. 

Hvis Cupping som behandlingsform lyder spændende, så kan du kigge nærmere på Cupping i Storkøbenhavn, og afprøve det for at se, om det er noget der opfanger dig. Det er dog vigtigt at sige, at det er en behandlingsform som er kommet for at blive. Hvis du følger med i svømning, så er svømmeren Michael Phelps kommet meget frem i medierne for tid tilbage, da man netop så billeder af de mærker han havde på specielt ryggen fra cupping. 

Derfor fremgår det tydeligt, at det er noget som bliver benyttet af atleter, hvilket må fastslå, at det faktisk er noget som fungerer og som giver resultater. Da så store atleter ikke overlader nogen behandling og lignende til tilfældighederne. Da de hele tiden skal sørge for at kroppen er i topform, og sørge for de kan præstere bedst når det er tid til konkurrencen.