Egen beskyttelse ved maling af træværk

23 februar 2020
Anders Lundtang Hansen
Egen beskyttelse ved maling af træværk

Der er mange områder, hvor der er forskel på, om man maler træværk indenfor eller udenfor, men der er skrevet en del om, hvordan man tjekker efter, om træværket er klar til maling eller ej, hvordan man maler det bedst og giver det noget træbeskyttelse.

Vi synes dog, at der mangler noget viden om, hvordan man klæder sig bedst på til maling af træværk.

Skal det foregå indenfor, så er det hovedsageligt som at dække sig til med enten en engangsdragt, en kedeldragt til arbejde, gammelt tøj, der gerne må få pletter på sig, eller ved at tage ansigtsbeskyttelse, hætte og maske på – specielt hvis man skal male lofter over en.

Men udenfor kan det blive nødvendigt at beskytte sig på en helt anden måde, når man skal male træværk.

Dette har meget at gøre med, at det danske vejr jo er lunefuldt, men man kan blive nødt til at skulle male træværket, selvom vejret måske ikke lige er det bedste.

Hvis det regner, kan det blive nødvendigt at dække området til, hvor man skal male, men det er da klart, man helst skal vælge nogle dage, hvor det ikke regner, da malingen også skal have nogle dage til at tørre i, hvor det ikke regner.

Men hvis det så ligefrem også blæser godt til, så skal man virkelig beskytte sig fra alle områder, og her er det nemmeste nok at vente til nogle gunstige dage, hvor vejret er med en, end at man skal beskytte træværket så effektivt.

Dog er der jo også en selv, der skal være godt klædt på til opgave, for man kan jo godt male, selvom det blæser lidt, men så skal man både beskytte omgivelser, sig selv og sørge for, at man kan holde varmen og ikke får det for varmt.

Måske bliver det ligefrem nødvendigt at skifte kluns undervejs i arbejdet.