Få god misbrugsbehandling hos det rette misbrugscenter

20 december 2020
Silje Hansen

Et misbrug kan være ødelæggende for en selv og ens omgivelser at ende ud i. For nogle kan et misbrug starte helt uskyldigt, hvor det for andre kan være en let udvej til at flygte fra den virkelige verden. Uanset om det er stoffer, alkohol eller sex, kan det have store konsekvenser for din livskvalitet, helbred og din fremtid. 

Det kan virke uoverskueligt, når man er i et misbrug, da det er svært at forestille sig en dag uden alkohol eller stoffer. Det er her, man har udviklet en afhængighed eller et misbrug. Du mister dermed langsomt dig selv og styringen med dit liv. 

Hvilke konsekvenser kan et misbrug medføre?

Et misbrug kan betyde, at du med stor sandsynlighed mister dit arbejde, eller ikke er i stand til at varetage et nyt. Hvis du allerede er optaget på et studie, vil du enten ikke kunne finde overskud til at læse op eller vil blive smidt ud, da du er for påvirket. Det kan dermed have store konsekvenser for din fremtid og ikke mindst økonomiske situation at have et misbrug af alkohol eller stoffer. 

Det kan i værste fald også betyde, at de gode mennesker du har omkring dig langsomt trækker sig fra dit nærvær og selskab, da du udvikler en ny personlighed eller side af dig selv. 

Der er heldigvis god hjælp at finde, hvis du kan erkende dit behov for hjælp. Her skal du opsøge et specialiseret misbrugscenter. 

Hvilket misbrugscenter skal du vælge?

Er du i tvivl om, hvilket misbrugscenter du skal vælge, kan vi måske hjælpe dig godt på vej. Det handler i bund og grund om at vælge et misbrugscenter, som har erfaring med forskellige typer af misbrug. Herudover skal de have gode forhold og et professionelt personale til rådighed, da det kan være et hårdt forløb for dig at gå igennem.