Gå til tandlæge og bevar dine tænder intakte

10 januar 2022
Astrid Pedersen

advertorial

De fleste af os der er født i sidste halvdel af forrige århundrede eller senere er vokset op med gratis skoletandpleje. Dette tiltag blev i sin tid sat i værk for at hjælpe børn til en bedre tandhygiejne gennem rutiner så som tandbørstning og tandlæge besøg. Formålet var at give børnene mulighed for at beholde deres blivende tandsæt hele livet igennem – en luksus som ikke var tidligere generationer forundt.

Dette kræver dog at man efter skoletiden vedligeholder denne rutine, blandt andet ved påkrævede tandlæge besøg. Og det er desværre ikke alle som gør det.

Hvorfor gå til tandlæge en eller flere gange om året?

Måske synes du at et til to tandlæge besøg på årsbasis virker som overkill. Hvis man ikke har tandpine er det vel ikke nødvendigt at lade tandlægen rode rundt i munden. Det er penge ud af vinduet – og spild af tid.

image

Her skal du så tænke på at formålet med denne type tandlæge besøg ikke er at udbedre skader, men snarere at forebygge dem. Hvis tandlægen får lov at følge dine tænder gennem et hel eller halvårligt tandtjek vil han eller hun have meget bedre forudsætninger for at kunne spore ansatser til tandlidelser og dårligdomme i dine tænder og i dit tandkød.

Det betyder at du faktisk kan spare både tid og penge ved at at besøge din tandlæge et par gange om året. Så kan du nemlig slippe for dyre og langtrukne behandlinger som med sikkerhed er mere smertefulde end et årligt eller halvårligt tandtjek med efterfølgende rensning af tænderne. Og du øger samtidig din chance for at kunne beholde alle dine tænder livet igennem.

Gå til tandlæge hos den bedste tandlægeklinik i Århus

Leder du efter en kompetent tandlæge i Århus kan du med fordel vælge Tandlægerne på Stjernepladsen – book tid online på stjerneklinik.dk.