Har du overvejet dine risici i virksomheden?

20 april 2020
Silje Hansen
Har du overvejet dine risici i virksomheden?

Som erhvervsdrivende uanset om du er en mindre eller større organisation, skal du være omstillingsparat. Det er derfor vigtigt at have ledelsen med ombord på den retning du ønsker at virksomheden skal gå i. Det er derfor en fordel at involvere alle medarbejderne i forretningen samt hvilke mål I løber efter. Dermed er der chance for at I kommet bedst muligt i mål, da alle arbejder mod det samme mål.

Herudover er det en fordel at kende til de risici, der er forbundet med at sætte de målsætninger og fokus der er i forretningen. Det gælder både i forhold til dit produkt, sin forretning og ikke mindst økonomiske investeringer. Er du en børsnoteret virksomhed, har det en stor betydning for, at du har indregnet hvilke risici der er forbundet med den strategi I går efter.

Derfor skal du vælge at opstille risici i din virksomhed

Har du allerede et overblik eller overvejer du at lave et overblik over, hvilke risici der er forbundet med virksomhedens strategi? Risici er typisk de negative påvirkninger der kan forekomme, når man driver en virksomhed. Det kan både være i forhold til det marked man operer på, hvad der sker med ens produkt, eller hvis en leverandør ikke kan levere det som er aftalt. Hvad vil det så betyde for din virksomhed? Ved at gøre sig disse overvejelser, får du dermed også et bedre overblik og indblik, for at kunne lave en plan B. Det kan særligt være ideelt, så du er klar til at sadle om. 

Hvem kan hjælpe dig med risikoledelse?

Når du driver en virksomhed eller sidder internt i ledelsen, kan det i flere situationer være en fordel at få øjne udefra. Det kan være ideelt, hvis du er i tvivl om du stirrer dig blindt på noget eller hvis du ønsker at få kritiske øjne på din strategi.