Hvad er vigtigt, når din bil skal til service?

03 juni 2022
Steffen Hansen

advertorial

Som bilejer er det vigtigt, at man tager sin bil til service i ny og næ. Det er det, fordi man ved et servicetjek får tjekket bilen igennem, og derved sikrer sig, at der ikke er noget der er ved at gå i stykker. Derudover, så vil man med et service af sin bil få tjekket sikkerheden, så man er sikker på, at bremserne og andet er i orden.

At tage sin bil til service er dog ikke blot at tage den forbi den første mekaniker man finder. Der er nogle ting man skal være opmærksom på, nogle ting, som vi vil komme ind på i dette indlæg.

Brug et autoriseret værksted

Har man en ny bil med garanti, så er det vigtigt, at man gør brug af et autoriseret værksted. Hvis man ikke gør dette, så vil man efter servicen potentielt ikke have garanti på bilen længere, hvilket vil være meget ærgerligt. Det er forskelligt fra mærke til mærke, hvilke værksteder der er autoriseret.

Derfor skal man hvis man har en Opel finde et Opel værksted, og så fremdeles med andre mærker.

image

Få priser flere steder fra

Selvom man skulle tro, at et serviceeftersyn er ens ligegyldigt hvor man tager hen, så er det desværre ikke sådan verden hænger sammen. Når man skal have lavet service, så er det derfor en god idé at få priser flere steder fra, da der ofte er mange penge at spare, hvis man tager sig tiden til det.

Derudover skal man være opmærksom på, om det er et fuldt service, eller et hurtigt service, som de giver pris på. Der er forskel på, hvornår hvilken af de to er nødvendig, og derfor vil det være dumt med et fuldt service, hvis man ikke har brug for det endnu, da det er noget dyrere end et hurtigt service.