Hvor mange trin er der op til døren?

30 juni 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Mange døre er lige hævet med et enkelt trin ved indgangen til huset, og det kan bare være selve døren, der har en høj karm, men det kan så sandelig også være et støbt trin under døren af beton, som der udgør denne lille opgang.

Selvfølgelig kan trinet eller trinnene også være lavet af træ. Der er mange muligheder for materialer til trin her.

Men det kan også være en god sjat trin, som man skal op af, før man kommer helt op til døren, og det kan man gøre af æstetiske grunde eller fordi, huset er bygget på den måde, så man skal op, før man kan komme ind.

Måske er det også lavet på den måde, fordi man gerne vil være hævet lidt over gadeplanen væk fra larmen, eller man prøve at undgå, at der skal komme vand ind, hvis der kommer en stor omgang regnvejr eller oversvømmelse.

døre

Der er flere trin endnu op til døren

Trinnene kan være virkelig høje, så man skal løfte benene en del for at komme ind, eller de kan være ret så lave, så man næsten mister balancen over at forsøge at regne deres lave højde ud – specielt hvis de er forskudt i højde.

Dette er ikke venligt for kørestole til at komme ind.

Disse trin kan være rettet direkte op mod døren, så man er nødt til at gå i en slange for at komme op til døren, da der ikke er plads til, at der kan stå bare to mennesker ved siden af hinanden.

Men andre gange er den trappesats så bred, at der er plads til mange mennesker, og man kan endda sidde derude mange personer en varm dag og hygge sig, da der er plads til det.

Det er både gamle og nye hjem, som der har den slags trin.