Hvornår har jeg behov for en røntgenundersøgelse?

05 april 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Du kan få behov for en røntgenundersøgelse hvis du har pådraget dig en skade, for eksempel på et led eller en knogle.

Du bør altid opsøge din alment praktiserende læge og få ham eller hende til at give en vurdering af skaden. I mange tilfælde vil lægen kunne konstatere om der er tale om en mindre skade, for eksempel en forstuvning eller forstrækning af et ledbånd, som blot skal have ro til at hele.

Men hvis lægen er i tvivl om der er opstået en alvorlig skade på et ligament eller måske endda et brud på en af dine knogler kan han eller hun lave en henvisning til den nærmeste røntgenklinik.

Røntgenundersøgelse

Hvilken røntgenklinik skal jeg vælge?

Når du får en henvisning til en røntgenundersøgelse på en røntgenklinik kan du frit vælge imellem røntgenklinikker i den region du befinder dig. Det er altid en god idé at vælge en røntgenklinik som har beliggenhed tæt på din bopæl eller har gode parkeringsforhold – alternativt ligger tæt på offentlig transport – især hvis du har en skade som gør dig helt eller delvist immobil.

Samtidig vil det være en fordel at vælge en klinik med ingen eller meget korte ventelister. På den måde kan du være sikker på at kunne komme til i en fart. Så kan du hurtigt få foretaget en udredning, og dermed en afklaring, af din skade. Og så kan din læge efterfølgende tage stilling til hvad der skal ske fremover.

Hvor kan jeg finde en god røntgenklinik i København?

Hvis du leder efter en god og centralt beliggende røntgenklinik i København kan du med stor fordel vælge Røntgenklinikken Nørrevold. Hos Røntgenklinikken Nørrevold finder du nogle af de dygtigste røntgenlæger, røntgensygeplejersker og radiografer i området. Røntgenklinikken Nørrevold har sin beliggenhed tæt på Nørreport Station og er derfor nem at komme til med offentlig transport.

Du kan læse mere om Røntgenklinikken Nørrevold på klinikkens hjemmeside noerrevold.dk.