Køb af ny plæneklipper

04 januar 2021
Lotte Hindsberg

Hvis du står og skal have en ny plæneklipper, har du flere muligheder. Du kan købe en traditionel plæneklipper, som kører på el eller benzin, og hvor du selv skal slå græsset. Alternativt kan du investere i en robotplæneklipper, og når først kanterne er sat ned, behøver du i princippet ikke længere bekymre dig om at slå græsset. Det gør din robot plæneklipper for dig og du vil hurtig opdage at det var et godt køb.

Ikke alene vil du slippe for at skulle bruge tid på at slå græsset, din græsplæne vil stortrives og du vil få vejens flotteste plæne. 

Naturlig gødning

En af årsagerne til at græsplænen trives ved at blive klippet af en robotplæneklipper er hyppigheden. Den elsker at blive puslet om og blive klippet om ikke dagligt så flere gange om ugen. Du kan selv bestemme hvor ofte din græsplæne skal klippes. De små stykker græs er så små at i stedet for at blive revet sammen ender de nede i græsset og fungere som naturlig gødning.

En anden årsag til at græsplænen bliver så flot, er at mos og kløver forsvinder ved en hyppig klipning. Modsat græs trives de nemlig ikke og vil dø ud. 

Miljøvenlig og lydløs

Hvor en traditionel plæneklipper enten bruger el eller benzin er en robotplæneklipper langt mere miljøvenlig. En robotplæneklipper lades op ved hjælp af solceller. Robotplæneklipperen kører selv tilbage til opladeren når det er tid til at blive opladet. De fleste kan nemt klare en almindelig græsplæne af normal størrelse. 

En traditionel plæneklipper larmer når der skal slås græs, men en robotplæneklipper er stort set lydløs og vil hverken genere jer eller naboerne, når den slår. Det er også muligt at indstille den til at slå på tidspunkter, hvor hverken i eller naboerne er hjemme. Regner det vil den køre tilbage til opladeren og vente på bedre vejr.