Skadedyrsbekæmpelse i Gudborgsund

07 januar 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Der findes et utal af skadedyr i Danmark, men med mindre man virkelig er plaget, er de fleste nogle man selv kan få has på. Der er dog et par stykker eller tre som kræver hjælp. Det er rotter, hvepse og væggelus.

Har du mistanke om at du har rotter, har du pligt til at kontakte kommunen og underrette dem. De vil efterfølgende sende en rottebekæmper ud. Det er gratis da du betaler via din skat. Det er en god ide at handle hurtigt for to rotter kan lynhurtigt blive til flere hundrede. 

Har du derimod fået besøg af hvepse og har du ikke lyst til selv at fjerne hvepseboet, kan du i stedet kontakte en skadedyrsbekæmper. Du kan blandt andet søge på skadedyrsbekæmpelse i Guldborgsund, hvis du bor i det område.

image

Forbyggelse af hvepse og rotter

Selvom det er fuldstændig umuligt at undgå at få besøg på ens grund, er der flere ting man kan gøre for at mindske muligheden for at komme. 

Start med at få ryddet op på din grund. Våde mørke områder, er som en magnet for rotter, som ser det mest ideelle sted at bygge redde. Nedfaldsfrugter skal fjernes og smides ud og ikke i komposten. Her vil duften få både rotter og hvepse til at komme. 

Det næste du med fordel kan gøre, er at gennemgå dit hus og andre bygninger for sprækker. De sprækker skal lukkes af. Husk at sikre, at der ikke er hvepse i sprækken, inden du lukker den af. Hvis du gør det kan du risikere at hvepsene arbejder sig ind i muren. 

Det er iøvrigt både sprækker oppe som nede. Husk at rotter kan klatre op af selv de stejleste vække. Kommer rotterne ind i din bolig kan de gøre stor skade. Blandt andet holder de meget af at grave ledninger over.