Spar penge og skån miljøet med en varmepumpe

14 marts 2019
Astrid Pedersen
Spar penge og skån miljøet med en varmepumpe

Er du led og ked af at se store dele af dit surt tjente rådighedsbeløb gå op i røg – nærmest bogstaveligt talt – hver eneste vinter? Er dine udgifter til varme ved at nærme sig det punkt, hvor det føles direkte uacceptabelt – og har du dårlig samvittighed over for såvel miljøet som over for din pengepung, hver gang du skruer op for varmen eller tager et langt, velgørende brusebad? Så er det nok snart på tide, at du begynder at overveje, om ikke opvarmning af dit hjem kan gøres billigere, mere energi effektivt og på langt mere miljøvenlig vis. For eksempel med en moderne varmepumpe.

Hvorfor skal jeg vælge en varmepumpe til opvarmning af mit hjem?

En varmepumpe – uanset om der er tale om en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe – er det mest miljøvenlige og besparende alternativ til de mere konventionelle opvarmningsformer. Det er dyrt at holde fast i sit gamle, udtjente fyr, især fordi det vil kræve mere og mere vedligeholdelse som tiden går. Udgifter til vedligeholdelse af fyret skal lægges oven i udgifter til brændstof – og da fyret samtidig bliver mindre effektivt i sin udnyttelse af dette brændstof med alderen, vil det efterhånden stå klart, at det ikke kan betale sig at fortsætte. Hvis du vælger at skifte dit gamle olie eller gas fyr ud med en luft til vand varmepumpe, får du en langt bedre energi udnyttelse og en højere grad af stabilitet. En luft til vand varmepumpe opvarmer ikke alene vandet i dine radiatorer, men også det vand, du bruger til at bade i.

Det samme gør sig gældende for en luft til luft varmepumpe. Elpriserne i Danmark er efterhånden så høje, at gammeldags elovne repræsenterer en utroligt høj udgift. Du har således meget at vinde ved at udskifte dit elvarme system med en luft til luft varmepumpe.

Find din nye varmepumpe på gramenergi.dk