Splitleasing kan du måske gøre sammen med en anden person

20 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Split leasing er jo en teknisk term for en måde at lease på, som du kan læse mere om ved at klikke på det link, som vi har sat ind i starten af denne artikel.

Men man kan jo også udstrække det lidt og se mere lavpraktisk på det i form af, at man måske har en bil, som man leaser, som man så deler med andre, hvorfor man kan kalde det for splitleasing.

Her kan man indvende, at det vel er det, som det meste leasing går ud på, at man låner en bil, som man alle under samme tag – så længe man har sit eget kørekort – kan benytte sig af.

Men man kan jo gøre det meget praktisk i den forstand, at man aftaler med en person eller flere, at man deles om udgifterne til denne type leasing, så man alle er enige om at passe på bilen og betale til den.

Helt praktisk kan man jo lave en kasse til benzinen og andet, man vil bruge ved bilen, som ikke er betalt over leasingaftalen.

Få fordele ud af en splitleasing

Man kan jo hurtigt blive uenige om, hvem der betalte for meget til denne bil, men det kan man jo afklare ved at have et skema over det eller have regler for det ved at sige, at man fylder den op, når man har tømt den for brændstof eller er tæt på det.

Der er skrevet og sagt meget om besværet ved at have en delebil på denne måde, da man så ikke altid kan være sikker på, at man en bil til rådighed, når man skal bruge den.

Men måske har man ikke råd til flere biler, og samtidig kan det aktive en til at tage cyklen.

Desuden er det godt for klimaet, at vi ikke har så mange biler på gaderne.