Udelukkende træ ved gulvafhøvling i Højberg

15 april 2019
Anders Lundtang Hansen
Udelukkende træ ved gulvafhøvling i Højberg

Det er ikke en hemmelighed på linje med stats-hemmeligheder, men det bør lige understreges, at man altså kun kan høvle et gulv ned med en gulvhøvling i Højbjerg og andre steder i landet (og resten af verden for den sags skyld), når gulvet er lavet af træ.

Man kan ikke høvle gulve ned, der består af beton, fliser eller andet, der således ikke er af træ.

Måske vidste du i forvejen dette, og så står du som borger i netop Højbjerg og har noteret dig et gulv hjemme hos dig, der godt kunne trænge til en gulvafhøvling, så du bestiller fagfolk ind til at lave en gulvafhøvling og måske andre gode gulvservicerer på dit gulv.

Men huskede du at kigge efter i krogene? Var du helt nede på alle fire og tjekke gulvet grundigt efter?

Det kan jo sagtens tænkes, at du ikke kigger så tæt nede på gulvet hele tiden, og da slet ikke, da du fjernede alle møblerne og gulvtæppet og støvsugede, så det var klar til, at de professionelle gulvafhøvlere kunne komme til.

Så opdagede du måske, at der faktisk var områder af det flade gulv, der ikke var af træ. Eller måske bemærkede du – og ellers vil det afsløre sig, når gulvafhøvlingen begynder – at gulvet kun havde en fernis af træ tilbage, eller bare var lagt som pynt.

Måske var det slet ikke træ, men et materiale, der lignede træ.

Det ville være lidt uheldigt, hvis du allerede havde bestilt en gulvafhøvler ud på en bestemt dato, hvor du bare havde beskrevet gulvet over telefonen, men ikke sendt billederne, og så må de desværre fortælle dig, at der ikke er nok træ at høvle ned, så gulvet(s overflade) faktisk skal skiftes, hvis du ønsker en ny, pæn overflade.

Hvis der blot er tale om, at en del af gulvet ikke er af træ, så kan man høvle udenom dette, men så kommer du ikke til at have et særligt pænt resultat, hvis de andre arealer, der ikke er træ, også er medtaget.

Vi siger ikke, at du ikke kan kende forskel på beton og træ, men vi siger bare, at det er på sin plads at være sikker.