Ved maling af træværk skal malingen have lov til at tørre godt nok

27 juni 2019
Anders Lundtang Hansen
Ved maling af træværk skal malingen have lov til at tørre godt nok

For det første kan du blive meget klogere på det med at male træværk ved at læse denne artikel og så måske vælge dem til at rådgive dig med arbejdet eller helt lade dem stå for det: https://malerkanonen.dk/maling-af-traevaerk/

Kaster du stadig dig selv over det arbejde, så er der én ting, som er meget vigtig, at du sørger for at overholde hver gang, om du så har lagt det første lag med maling, et senere lag med maling eller træbeskyttelse: det skal have lov at tørre grundigt.

Du ved det selvfølgelig fra, at man kan få maling på sig, eller andre kan få det, hvis de rører ved noget, som er nymalet, men det handler også i lige så høj grad, at malingen får lov til at sætte sig fulstændigt og over det hele ligeligt fordelt, så overfladen bliver dækket godt nok ind.

Derfor skal malingen have lov at tørre, og hvis man har noget træværk indenfor, så kan man sætte et skilt op med, at man har malet på det bemeldte område.

Sørg for at lave skiltet stort nok eller flere at samme slags, så det kan ses af alle.

Skal man være sikker på, at ingen kommer i kontakt med det, såsom hunde, så er det smarteste ofte at forsegle lokalet, hvis det er noget af træ inde i et rum, man ikke kan fjerne, som skal tørres, eller man gemmer træpartiet væk, indtil det tørrer.

Gør man det sidste, skal man være opmærksom på, at man ikke rammer noget på vejen, hvorfor det er smartest at male træ-tingen der, hvor den skal tørre.

Er træpartiet fasttømret udenfor, så er det med at sikre, at dyr, insekter, løse blade og andre ikke kommer i berøring med malingen.

Her kan man skærme af med en presenning, der heller ikke må komme i kontakt med malingen, og så skal vejret helst være god ti den periode, det skal tørre.